or

Produkter & Material

Vi är övertygade om att tillverka hållbara och högpresterande produkter är det bästa sättet att minimera vår miljöpåverkan. Därför är den färdiga produkten alltid i åtanke för att vi ska fatta rätt beslut gällande material och design. Dessa val avgör inte bara produktens prestanda utan även dess livscykel - och vi strävar efter att alla våra produkter ska få ett långt liv.

Varje ny produkt måste ha ett tydligt syfte och tillföra något värdefullt till kollektionen. Det handlar om att utforska nya tekniker, innovativt tänkande och strategiska partnerskap för att ta våra produkter till nästa nivå - på ett hållbart sätt.

Alla våra material och komponenter måste uppfylla vår miljöpolicy. Varje säsong får våra leverantörer ett verktyg som innehåller riskkemikalier för varje komponent som produceras för att säkerställa att det inte finns några skadliga kemikalier i våra produkter.

CERTIFIKAT

Många av våra material och komponenter är certifierade med Bluesign® eller Oeko-Tex® 100:
· Bluesign® är en oberoende global industristandard för hållbara produkter och produktionsprocesser som täcker hela produktionskedjan.
· Oeko-Tex® är ett globalt enhetligt och oberoende test- och certifieringssystem och fungerar som ett verktyg för textilindustrin för att säkerställa produktkvalitet och bortse från farliga ämnen i materialrelaterade processer.

PRIMALOFT®

Ett av våra Bluesign-certifierade material är den patenterade mikrofiberstrukturen Primaloft® Silver Eco. Denna isolering är gjord av 100% återvunnet material, där cirka 28 återvunna flaskor används för 1 kg isolering och 6 flaskor för en jacka.

S.CAFÉ®

Det unika Bluesign-certifierade S.Café®-materialet är delvis tillverkat av kaffesump, tillsammans med återvunnen polyester, och erbjuder naturliga egenskaper mot lukt, UV-strålskydd samt snabb torkningstid. Naturligtvis är det fritt från kaffelukt!

E.DYE®

e.dye® erbjuder en miljövänlig process för färgning av tyger. Det minskar vattenanvändningen med 100%, kemikalier med 90%, energi med 50% och koldioxidutsläpp med 60% jämfört med traditionella färgningsmetoder. Med e.dye®-metoden är färgen en del av polyesterfibern, vilket leder till att färgen bevaras bättre.

 

NATURAL CLOTHING ORGANIC COTTON

Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel eller gödningsmedel och innehåller inga genetiskt modifierade fibrer. Bra för odlare, miljö och slutanvändare.

 

ECO-FRIENDLY BAMBOO

Vi introducerar naturens egna prestationstyg, den miljövänliga bambuväven, till vår SS20-kollektion. Bambu är en av de mest miljövänliga fibrerna och kommer med unika fördelar; det andas väl, är absorberande och känns otroligt svalt mot huden. Bambufibrer har också naturliga antibakteriella egenskaper för att förhindra lukt.

 

Re:Down®

är en fyllning av 100% återvunnet dun och fjäder helt utan tillsats av dun från nya djur. Den erbjuder suverän isolering och värme samtidigt som den är lätt och mycket mjuk.

 

Om du är intresserad av att läsa mer om våra material, hittar du vår materialguide här.

© 2023
8848 Altitude.
All rights reserved.
AirmeePostnordUPSKlarnaPayPalVISAMastercard